From CoderDojo Kata
Jump to: navigation, searchResource Details

Title KataDutch/ScratchCurriculum
Area

Programming

Language Scratch
Level Beginner
Length 20 Dojos
Medium Document
Format PDF
Author

CoderDojos Alphen aan den Rijn en Zoetermeer

Bij CoderDojo Alphen aan den Rijn en CoderDojo Zoetermeer maken wij gebruiken van individueel project-based leren in sessies van 1.5 uur. Om structuur te geven aan wat Ninjas met een bepaald niveau kunnen leren, gebruiken wij een lijstje (onderstaand) om de volgorde uit te lichten en eventueel ook voortgang met stickers bij de houden. Dit vormt het Scratch "curriculum" wat wij aanbieden.

Ondanks dat dit een curriculum is bestaande uit veel sessies, forceren we dit niet on de ninja's. Het doel van het curriculum is om de ninja's een coherent geheel te geven om de basis te leren, en er voor te zorgen dat ze niet per ongeluk bij veel te moeilijke (of makkelijke) opdrachten aankomen. Zodra ze comfortabel zijn met de content en zelf ideeën hebben, wordt het zeer aangemoedigd dat zij hun eigen pad gaan ontdekken.

Summary

Volledig Scratch curriculum om Ninjas van een Scratch Beginner naar een Advanced Scratcher te brengen via individueel project-based leren. Ninjas met al meer ervaring kunnen op een hoger level instappen en/of opdrachten overslaan.

Content

Alle bijbehorende opdrachten zijn te vinden op onze Google Drive.

/images/0/0c/ScratchCurriculum_Alphen.pdf

Source Files

Indien u toegang wilt tot de raw bewerkbare files om het materiaal naar uw eigen doel aan te passen, ons te helpen het materiaal te verbeteren, of het materiaal te vertalen, neem dan gerust contact met ons op:

  • Onder de meeste documenten op onze Google Drive staat een e-mailadres als contactpersoon.
  • Voor andere documenten, gebruik onze algemene contactinformatie (Alphen, Zoetermeer).